12 maj 2016
19:00

Remsle UIF FF lag2

Referat: Bollsta IK - Remsle UIF FF lag2

Seriepremiären avklarad och tyvärr blev det förlust med 0-2 och det känns som en stöld med tanke på andra halvlek där vi är helt överlägsna och spelar till största delen på Remsles planhalva.
Vi skapar ett par bra lägen i första men den ville inte in. Remsle har lite mer boll än oss i 1:a men skapar inga direkta heta chanser pga av backlinjen som spelar helt prickfritt. Däremot spelar vi lite för nätt och svårt när vi har bollen under kontroll på den svårbemästrade planen och det resulterar i boll tapp till motståndaren i rätt lugna lägen som de utnyttjar till 100% och gör både 1-0 och 2-0. Vi rättar till det i andra och får många heta chanser genom att forwards hotar mycket i djupled. Vi har ett friläge och flertal bra kvaliciferade lägen men bollen tar vägen över mål istället för i mål.
Försvarsmässigt spelar backlinjen riktigt bra i både första och andra, mittfältet jobbar enormt hela matchen igenom mot ett övertaligt mittfält(5st) och släpper inte till mycket ytor. Forwards stressar deras backlinje och och hugger så fort de tappar kontrollen. Vi har matchen igenom ett kompakt lag som gör det svårt för motståndarna att skapa kvaliciferade chanser.
Vi skakar av oss premiären och tar med oss andra halvleken i första hand. Vi har en lätt träning på söndag för att förbereda oss både fysiskt och taktiskt inför nästa match på måndag mot Själevdas lag 2 på Olympias konstgräs.

Stort tack till supprotrarna (ca: 100)som trotsade den kalla vinden och till alla matchfunktionärer. Nästa hemma match blir torsdag den 26/5 välkommen tillbaka då!